virkade torgvantar



Hittade en beskrivning (HÄR) på hur man gör torgvantar av mormorsrutor.

Tog mig ungefär 3 dagar och har resulterat i några skumma krämpor i tummen som sitter i fortfarande. Någon nerv som kommit i kläm, kanske.

Gav vantarna till min lillasyster som blev jätteglad!

retrogurumi

Jag ska börja bebo våran lägenhet med alla möjliga sorters varesler. Mucklor, robotar, små djur... Kanske en och annan person. Jag pratar amigurumi; virkade små krabater. Föreställ er att vart man än går här hemma så sitter det små filurer i varje hörn: på hyllor, i sängen, i skafferiet, på bordet... Mysigt. Precis som att bläddra i en gammal "Pettson & Findus"-bok och sitta och försöka upptäcka alla mucklor som gömmer sig.

För tillfället sitter jag och virkar på en röd robot; om det nu är en robot det kommer bli. Jag är ganska duktig på att ändra mig till och från. Ett tag skulle roboten bli en räv, till exempel. Men just nu är det början på en röd robot. Få ser hur långt jag kommer...

nu är det slut på gamla tider...

För varje liten sak jag skapar här hemma, så tänker jag: "Det här borde jag ha en blogg för". Nu har jag bestämt att försöka publicera det mesta jag gör och pysslar med. Första bilderna bör komma upp snart; syster ska öppna en present som jag gjort och när jag har fått chans att fota ordentligt så bör de hamna här.

Inredning stiger mig åt huvudet. Jag får inspiration från varenda litet hörn här på nätet och jag får svårt att sova om kvällarna. Nu sitter jag och funderar över hyllpapper att klä insidan av köksskåpen med. Ska tydligen finnas billigt på både Ica och Clas Ohlson. När pengarna kommer på måndag ska jag ge mig ut och spana.

RSS 2.0